Archiv článků

  • 23.07.2009 Žádost o kanonickou misi

    Žádost o kanonickou misi

    Změna adresy pro doručování formuláře Žádost o kanonickou misi.
    Přečíst
  • 07.07.2009 V Litoměřicích s vděčností vzpomínají na staré kněze

    V Litoměřicích s vděčností vzpomínají na staré kněze

    Seniorky a senioři, kteří mají to štěstí, že se mohou každý měsíc sejít s emeritním biskupem Josefem Kouklem, se v březnu 2009 rozhodli, že budou přispívat na občanské sdružení Cesta 121, které slibuje, že výtěžkem sbírek bude pomáhat různými zdravotně-technickými pomůckami starým kněžím, aby mohli zůstat ve svých farnostech.
    Přečíst
  • 22.06.2009 Litoměřický Biskup Jan Baxant vysvětil kapličku v zooparku

    Litoměřický Biskup Jan Baxant vysvětil kapličku v zooparku

    Chomutov v sobotu navštívil biskup litoměřický Mons. Mgr. Jan Baxant, který vysvětil kapli. Ta je součástí Centra lidového umění v areálu Podkrušnohorském zooparku. Kaple byla zasvěcena sv. Antonínovi z Padovy, jehož svátek na sobotu připadal. Je postavena podle původní stavby, umístěné v obci Krupice v Doupovských horách.
    Přečíst
  • 13.06.2009 Missa Brevis od Jiřího Pavlicy v Litoměřické diecézi

    Missa Brevis od Jiřího Pavlicy v Litoměřické diecézi

    V sobotu 13. června 2009 zažil kostel Všech svatých v Libochovicích (Litoměřická diecéze) neobvyklé koncertní provedení mše pro orchestr, sbor, sóla a zvony.
    Přečíst
  • 11.06.2009 Městská misie v Litoměřicích

    Městská misie v Litoměřicích

    Letos poprvé oslavil litoměřický biskup Jan Baxant v katedrále sv. Štěpána slavnost Těla a Krve Páně (Boží Tělo). Slavnost se konala ve čtvrtek 11. června 2009. V jejím závěru se uskutečnila Městská misie.
    Přečíst
  • 07.06.2009 Svatohorský sbor v Litoměřicích

    Svatohorský sbor v Litoměřicích

    V neděli 7. června 2009 při mši svaté v 10.00 hodin vystoupil v katedrále sv. Štěpána Svatohorský chrámový sbor. Po důstojné oslavě Slavnosti Nejsvětější Trojice, jejíž liturgii v katedrále předsedal litoměřický biskup Jan Baxant, byli účinkující a také hosté ze schönstadtského hnutí pozváni na malé polední občerstvení do rezidence litoměřického biskupa.
    Přečíst
  • 28.05.2009 Diecézní biskup

    Diecézní biskup

     

    Přečíst
  • 27.05.2009 Katolická charismatická konference

    Katolická charismatická konference

    Brno, 8. - 12. července 2009 - Program letošního 20. ročníku Katolické charismatické konference tvoří již tradičně přednášky pro praktický život z víry, společná modlitba a bohoslužby. I když jde především o obnovu duchovního života, k dění na konferenci patří i neformální setkání účastníků a jejich kulturní vyžití.
    Přečíst
  • 27.05.2009 VII. celostátní kongres katechetů

    VII. celostátní kongres katechetů

    Kongres je určen Pro všechny, kteří se věnují katechetické činnosti na státních i církevních školách, ve farnostech a společenstvích a v dalších volnočasových aktivitách. Jsou určeny všem katechetům, učitelům náboženství, pastoračním asistentům, kněžím a řeholním sestrám.
    Přečíst
  • 27.05.2009 Jáhenské svěcení v Litoměřicích

    Jáhenské svěcení v Litoměřicích

    Skrze modlitbu a vkládání rukou litoměřického biskupa Mons. Jana Baxanta přijmou jáhenské svěcení dva bohoslovci Litoměřické diecéze - absolventi Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Mgr. Jiří Smolek a Mgr. Kamil Škoda v sobotu 20. června 2009 - 10:00 hodin v katedrále sv. Štěpána.
    Přečíst
  • 26.05.2009 Návštěva školy v Terezíně

    Návštěva školy v Terezíně

    Litoměřický biskup Jan Baxant navštívil v úterý 26. května 2009 Základní školu v Terezíně. Prohlédl si školu, navštívil několik tříd na 1. stupni a na závěr se setkal se zaměstnanci školy.
    Přečíst
  • 24.10.2008 Nový web o papežské návštěvě

    Nový web o papežské návštěvě

    Dne 22. dubna 2009 ve 14.00 hodin proběhla v prostorách exercičního domu v kapucínském klášteře, na závěr 76. plenárního zasedání České biskupské konference, krátká tisková konference, jejímž cílem bylo spustit a představit novinářům nové webové stránky o přípravách na plánovanou papežskou návštěvu.
    Přečíst